Sposób przygotowania

kapustę obgotować zdjąć liście i ułożyć obok siebie w kształt prostokąta,dwie cebule obrać,pokroić w kostkę i zeszklić,bułki namoczyć i odcisnąć dodać do mięsa i cebuli wsypać kminek,wbić jajka,doprawić solą i pieprzem i wymieszać wyłożyć masę na ułożone liście i zawinąć w roladę,pozostałe warzywa umyć obrać i pokroić w kostkę,roladę włożyć do naczynia żaroodpornego ,polać bulionem rozrobionym z mąką,posypać marchewką i cebulą,piec ok.1godz.w temp.180st.do mięsa można dodać pieczarki pokrojone w kostkę i ugotowany ryż dla wzbogacenia smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis ,wiem już co w niedalekiej przyszłości zrobię na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajne, mam kapustę i zastanawiałam się co z niej zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !