Sposób przygotowania

Farsz:Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 30min a potem ugotować, odcedzić i posiekać na drobno razem z cebulą. Wszystko podsmażyć na patelni i oprószyć kucharkiem i pieprzem kolorowym. Dodać dosłownie szczyptę bułki tartej i zemleć całość (przydatny rozdrabniacz:D)
Ciasto: Mąkę przesiać z 1/2 łyżeczki soli,dodać wystudzone stopione masło,żółtka i wodę. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20min. Rozwałkować i wycinać małe kółka kieliszkiem(niby powinno się kwadraciki). Złożyć na pół i sklejać razem przeciwstawne końce za pomocą \"paluszka\":) wrzucić do wrzątku osolonego i gotować ok 2-3 min od kiedy wypłyną. Osączyć z wody. Najlepiej oczywiście smakują w barszczu:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !