Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy pokrojoną w pół plasterki marchew, liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w słupki (jak do frytek) i gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec wrzucamy przecier szczawiowy i gotujemy ostatnie 10 minut. Podawać z połówką jajka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    W tym roku po raz pierwszy będę miała własny szczaw z działki :), więc na pewno zrobię taką zupkę nie jeden raz :).
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię szczawiową
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    często mam na obiad bo przecier robię sama
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna zupka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    to jest zdrowe a szczaw jest pyszny - mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    niczym u Magdy Gessler ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !