Sposób przygotowania

Sos sojowy podgrzewać do zawrzenia na małym ogniu z papryką i cukrem. Jajka obrać i włożyć do gorącego sosu, dodać alkohol i gotować na maleńkim ogniu (pod przykryciem) przez 7-10 minut. Pozostawić w wywarze do ostygnięcia. Podawać z sosem tatarskim lub majonezem, układać na liściach sałaty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre są pijane jaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    sos sojowy mnie odstrasza - nie lubię za bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    ciekawy sposób na jaja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !