Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek.Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.1/3szklanki śmietay zagotować na małym ogniu, wlwwać dożółtek, ubijając,aż masa zgęstnieje.Żelatyne rozpuścić w 5 łyżkac gorącej wody,resztę śmietany ubić z resztą śmietany-dodać żelatynę i esencję waniliową,Połączyć z ostudzoną masąz żółtek.Pomarańcz przekroić na pół, z jednej części wycisnąć sok.Białka ubić na pianę i dodaćsok i mase śmietankow-żółtkowa.Przełożyć do pucharkówi wstawić na 1godzine do lodówki. SMACZNEGO

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię i nawet często robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !