Sposób przygotowania

Golonki czyscimy , myjemy i osuszamy . Kilka ziaren ziela 3 liscie laurowe mielemy . Dodajemy do zmielonych przypraw i polowy papryki posiekana drobniutko cebule i czosnek , soli , pieprzu mieszamy i nacieramy nimi golonki . Wkladamy golonki do glebokiego naczynia , przykrywamy i odkladamy w chlodne miejsce na noc . Nastepnego dnia golonki czyscimy z przypraw , zalewamy w garnku wrzaca woda i gotujemy , liczac po 20 minut na kazde pol kg golonki . Po tym czasie dokladamy obrana wloszczyzne i jeszcze gotujemy 15 minut . Wyciagamy golonki , posypujemy papryka i wkladamy na brytfane i pieczemy w temp . 200 st . 0k 30 minut .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ala5

    mniam to mało powiedziane to arcydzielo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !