Sposób przygotowania

galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku i wylać na półmisek wstawić do lodówki aby stężała,jajka ugotować i obrać z każdego odciąć spód by można było je postawić na galaretce,twaróg rozdrobnić dodać śmietanę,doprawić i wymieszać,z masy formować kuleczki(główki) i wcisnąć w każdą 2 ziarenka pieprzu(oczy)i mały kawałek marchewki(dziób)kuleczki połączyć z jajkiem wykałaczką i ustawić na galaretce,na bokach układać podłużne kleksy majonezu(skrzydełka)pomidorki umyćponacinać i rozchylić aby powstał kwiat ustawić na galaretceboki udekorowaćnatką pietruszki i szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super szkoda że nie ma zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    To musi nie tylko smakować ale i super wygladać.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świettny pomysł !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !