Sposób przygotowania

Miękkie masło połączyć z cukrem, cukrem pudrem, mielonymi migdałami (choć można także drobno je posiekać wówczas w cieście będzie je czuć) i jajkiem. następnie dodać mąkę i szybko zagnieść ciasto które schładzać w zamrażalniku 20 minut. ciasto rozwałkować i wylepić nim najlepiej tortownicę piec ok 25 minut w temp. 150 stopni.
przygotować krem: z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok. jajka wbić do rondelka i je rozbełtać dodać cukier, sok, skórkę i masło oraz skórka pomarańczową. całość chwilkę podgrzać aż składniki się połączą. ciasto wyjąć z piekarnika i wylać na nie krem. piec 20 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    tak, ciasta cytrynowe sa dobre, to to bedzie jeszcze lepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !