Sposób przygotowania

Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy część wody i dodajemy mąki pszennej aby uzyskać konsystencję ciasta. Przyprawiamy jeszcze kucharkiem i mieszamy. Umyte jelita (jeśli mamy solone to wcześniej całą noc moczymy w wodzie) faszerujemy masą ziemniaczaną. Zawiązujemy nitką na końcach, układamy w blaszce z tłuszczem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C ok. 2h.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię kiszki i babki ziemniaczane ale mam problem z dostaniem jelit:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Jadłam na Mazurach, pyszna była :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    supeer
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Planuje zrobić w ten weekend...ciekawe jak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    nigdy nie robiłam, a wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !