Sposób przygotowania

Skrzydełka (udka) myjemy i gotujemy kilka minut w garnku. Następnie wyjąć mięso z garnka i odstawić. Kalafior (gałązki), brokuły (gałązki), marchew pokrojoną w kostki gotujemy w wodzie z 1 kostką rosołową. Por pokroić w półksiężyce i podsmażyć na patelni, dodać następnie uprzednio ugotowane warzywa (kalafior, marchew, brokuły). Smażyć kilka minut doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne (lub gliniane) wysmarować masłem, po czym przełożyć podsmażone warzywa do naczynia bez tłuszczu z patelni. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę (półksiężyce) oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Do smażących się warzyw dodać śmietanę i majonez, przyprawić kucharkiem (wegeta) do smaku, dodać pietruszkę, wymieszać. Na warzywa w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć mięso. Na koniec zalać mięso i warzywa sosem majonezowo – śmietanowym. Wstawić do rozgrzanego pieca i piec około 40-50 minut w 80-100 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wyglada super
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !