Sposób przygotowania

Kaczkę umyć,rozmrozić jak jest mrożona.Do miseczki przecisnąć przez praskę czosnek,dodać sól i majeranek - tą mieszanką natrzeć kaczkę i odstawić - ja zostawiam na noc.
Jabłka i gruszki obrać pokroić na ćwiartki jak mam śliwki to również je używam -oprószam majerankiem i lekko solą i nadziewam kaczkę.
Wkładam do naczynia żaroodpornego ,przykrywam i piekę ok,15,godziny,następnie obracam żeby kaczka była złota ze wszystkich stron.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z taką kaczką sylwester musiał być wystrzałowy
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    kaczucha super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepysznie wygląda ta kaczucha;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wpraszam się na obiadek:):)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i znów powracam do pysznej kaczuszki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    super - musi byc pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wykwintne jedzonko.... :P)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tylko wzdycham do tych kaczek w Twoim wydaniu, ale i ja kiedyś się odważę.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj kaczuchy dawno nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być pyszna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wykwintne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna kaczuszka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !