Sposób przygotowania

Masło utrzeć dodając po 1 żółtku, 2 łyżki cukru, 1 łyżce mleka i 2 łyżki mąki krupczatki. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, lekko przemieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel żurawinowy. Ciasto wylewać do formy na przemian kolorami. Piec około 30 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    musz? spróbowa?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !