Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i po sparzeniu od razu zalać ją gorącym mlekiem . Przykryć i uprażyć w piekarniku . Wyjąć i odstawić niech ostygnie sobie , gdy już będzie chłodne musimy zemleć w maszynce , następnie wbijamy jajka , mąkę , masło , i wszystkie dodatki.Z tego ciasta robimy wałeczek i kroimy ukośnie , wrzucamy do wrzątku i gotowe.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Takich nie znam)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">uwielbiam kaszę jaglaną, tego przepisu nie znałam, chętnie wypróbuję</span></strong></span></p>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !