Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie. Smalec wymieszać z mąką, koncentratem pomidorowym, ketchupem, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą, rozprowadzić wywarem z fasoli i zagotować. Przyprawić do smaku. Odcedzoną fasolę włożyć do naczynia żaroodpornego, na fasoli położyć oczyszczoną ze skóry i ości makrelę, zalać wszystko sosem pomidorowym i posypać utartym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam same smakołyki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam makrelę wędzoną
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    fajne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !