Sposób przygotowania

Do miski wbić jajka, wsypać mąke, dodać żółtka jaj, śmietanę, ocet, maragrynę, spirytus, sól,cukier waniliowy,cukier i wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto wałkować partiami. Kroić paski o szer około 3 cm a długości 10 cm skośnie je ucinając. W środku każdego kawałeczka zrobić nacięcie i przewinąc przez dziurkę jeden z bok/końcówkę. Uformowane farowki/chruściki wrzucać partiami do rozgrzanej patelni z olejem. Smażyć, aż do uzyskania złotego kolorku. Usmażone faworki/chruściki przekładać na papier do pieczenia/albo papier kuchenny, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pysznosci
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    o jej uwielbiam je!!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !