Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w mleku, ziemniaki przegnieść przez praskę. Ziemniaki zmieszać z mąką i drożdżami z mlekiem. Gdy ciasto podrośnie dodać utarte masło z cukrem i żółtkami, śmietanę, cukier waniliowy i odrobinę soli, wszystko dokładnie wyrobić. Na końcu dodać pianę ubitą z białek, wymieszać. Ciasto włożyć do przygotowanej formy, odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1h.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniała,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !