Sposób przygotowania

Ciasto
białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno z 9 łyżkami cukru. Do ubitej piany dodawać stopniowo żółtka, dalej ubijać. Na końcu przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Dużą blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem pergaminowym, tak by papier był mokry od tłuszczu. Wylać na papier ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut. Po upieczeniu rolady, zdjąć papier z ciasta i zwinąć roladę. Krem mocno schłodzoną śmietanę, zmiksować z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Ubić na sztywno. Roladę przełożyć kremem i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pyszna, Może nie taką samą a podobną właśnie zrobiłam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !