Sposób przygotowania

25 dkg truskawek kroimy na plastry, resztę na połówki. Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Zalewamy go małą ilością wody i gotujemy aż będzie miękki. Dodajemy truskawki i połowę cukru.
Blaszkę wykładamy biszkoptami i nasączamy je 4 łyżeczkami likieru. Rabarbar z truskawkami dzielimy an 3 części. Jedną dajemy na biszkopty.
Sery mieszamy i dodajemy cukier. Połowę kładziemy na blaszkę na truskawki i rabarbar. I znów układamy biszkopty z likierem, truskawki z rabarbarem i serek, i tak aż do wyczerpania - ale ostatnią warstwą muszą być sery. Na sery dajemy połówki truskawek i posypujemy pokrojonymi pistacjami. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    to musi byc pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    aż ślinka cieknie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !