Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ziemniaczany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cukier 15 dag
jajko 3 szt
cukier waniliowy 16 g
masło 1 łyżka
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
orzechy arachidowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ziemniaczany

Ostudzone i ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Masło, żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć do białości, dodać aromat migdałowy, posiekane orzechy, połączyć z ziemniakami. Dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, piec około 30 minut w 170 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.06.2013 00:29
super biszkopt
Seba 09.03.2012 10:29
fajny
m1monika 02.03.2012 21:08
bardzo fajne
bami 27.10.2011 16:44
Interesujący pomysł - ziemniaczanego biszkoptu jeszcze nie jadłam :)
Iwona51
Iwona51 25.10.2011 10:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak