Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i żółtka ciągle ubijając. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Nasączyć aromatem waniliowym wymieszanym z odrobiną przegotowanej wody. W 3/4 szklanki mleka rozpuścić budyń śmietankowy i pół szklanki cukru. Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać rozpuszczony w zimnym mleku budyń i cukrem, mieszając chwilę pogotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń. Na jedną część biszkoptu wyłożyć krem, przykryć drugim biszkoptem a na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Pozostawić w chłodnym miejscu aby galaretka całkowicie zastygła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !