Sposób przygotowania

40 dag karkówki zmieliłam i wrzuciłam na gorącą oliwę z oliwek. Smażyłam, aż mięso nabrało brązowego koloru, dodałam 2 posiekane cebule, osoliłam, opieprzyłam i smażyłam 5 minut. Po tym czasie wkroiłam 1/3 czerwonej papryki i wsypałam dużą szczyptę papryki mielonej słodkiej i ostrej. Dusiłam pod przykryciem ok 10 minut, a następnie dodałam pokrojone 4 pomidory, 4 ząbki czosnku, oregano i przyprawę Kotyani Gyros (najlepsza do pomidorowych sosów!). Dusiłam ok 10 minut, aż pomidory były miękkie.

Podałam z makaronem penne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda smakowicie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !