Sposób przygotowania

Gęś nacieramy przyprawą uniwersalną solą i pieprzem kolorowym świeżo zmielonym , jabłka kroimy na kawałeczki , kukurydzę odsączamy , migdały sparzamy i zdejmujemy skórkę od razu zarumienic na patelni. Jabłka , kukurydzę , migdały łączymy wraz z posiekanym majerankiem i napełniamy farszem gęś .Mięsko pieczemy aż 3 godziny ! w temp 200 st. Powstały wówczas sosik przecedzamy dodajemy teraz do niego śmietanę , wodę 1\\2 szklanki oraz mąkę aby zagęścić .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno dzięki takiemu farszowi mięsko rewelacyjnie smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !