Sposób przygotowania

Mięso ugotować z liściem laurowym i ziarenkami pieprzu i warzywami (warzywa dodać trochę później bo się rozgotują) do miękkości (ok. 1.5 godz.) w takiej ilości wody, aby w garnku było tylko przykryte wodą. Porządnie ugotowane (musi być bardzo miękkie) wyjąć cedzakiem z wywaru i odstawić do wystudzenia. Przemielić maszynką do mięsa wraz z warzywami albo na drobnym sicie albo dwukrotnie i zmielone włożyć z powrotem do wywaru. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. W czasie kiedy mięso stygnie sparzyć wrzątkiem wątrobę, odcedzić wodę i wątrobę przemielić też na drobnym sicie. Przemieloną dodać do gotującego się mięsa ciągle mieszając. Pogotować to ok. 20 min, dodać sól, gałkę muszkatołową i przełożyć do blaszek. Pieczemy przez ok. 1 godz. w temp. 180 st.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Nie chcę pierogów , dość mam barszczyku , chcę od Natalii pycha paszteciku.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności, palce lizać!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno był smaczny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    domowy najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    korci mnie żeby choć raz zrobić taki pasztet
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym taki zjadła...
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    na pewno jest smaczny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jeśli pasztet to tylko domowy :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    smakowity
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !