Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić do lodówki na dobę . Na drugi dzień z tego ciasta odłożyć mały kawałek a resztę przekładamy do foremki i zapiekamy 45 minut w 180 st. Po upływie 20 minut nacinamy nożem piekące się ciasto a resztę ciasta rozwałkować i wycinać małe pierniczki pieczemy je 10 minut . Duży piernik przekroić na 3 części tak wzdłuż i przełożyć dżemem , posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy tymi małymi pierniczkami , które piekliśmy 10 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam, mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojjj, jak ja lubię pierniki!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ja też je bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piernik to jest to
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubie pierniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !