Sposób przygotowania

Orzechy drobno posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać sztywno ubitą pianę z białek, sok z cytryny, rozdrobnione orzechy, bułkę tartą i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, piec w temp 190 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam orzechy :)...muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !