Sposób przygotowania

pieczemy tradycyjny biszkopt z 8 jaj czyli tyle skaldników ile jajek ( z 8 jajke, z 8 łyzek mąki, z 8 lyzek cukru i z 1,5łyzeczki proszku do pieczenia)
upieczeny biszkopt dzielimy na pół.
Miękkie maslo miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy kakao, mase dzielimy na 2 czescie. Pierwsza przekladamy biszkopt a druga smarujemy góre ciasta, dekorujemy skórką pomarancza lub innymi bakaliami - np kokosem lub rodzynkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    musi być smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacyjnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pięknie wygląda, muszę koniecznie wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !