Sposób przygotowania

Do blaszanej miski przesiać mąkę oraz sól. Następnie do drugiej miseczki pokruszyć drożdże, wlać ciepłą wodę, dodać cukier, wymieszać – tak przygotowany roztwór wlać do mąki. Dodać oliwę i wymieszać dokładnie na gładką masę. Masę na pampuchy oprószyć mąką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, miskę przykryć ściereczką. Następnie stolnicę posypać mąką – z wyrośniętego ciasta formować kulki i układać na stolnicy w odstępach (będą dalej rosły). Do każdej kulki wkładamy łyżkę powideł lub masy makowej. Smażyć w głębokim tłuszczu, smażyć z każdej strony około 5 minut. Pampuchy można osuszyć ręcznikiem papierowym – układać na talerzu, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Ciepłe najsmaczniejsze :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    ale apetyczne - zupelnie jak paczuszki ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj kiedy ja takie jadłam..chyba wieku temu a szkoda:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !