Sposób przygotowania

Obrać i drobno pokroićcebulę. Mięso wymieszać z cebulą, tartąbułką i żółtkami. Umyte liście kapusty blanszować we wrzącej wodzie, osuszyć i drobno posiekać. Do mięsa wrzucić posiekaną kapustę, chrzan i zieloną pietruszkę, wymieszać, dodaćgałkę muszkatołową, sól, pieprz do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać i uformować mokrymi rękami 8 klopsików. Włoszczyznę umyć i drobno pokroić. 1,5 l wody zagotowaćz octem winnym, wrzucić pokrojone warzywa i liść laurowy. W wywarze gotować kilka minut klopsiki.
W Spreewaldzie, podberlińskim regionie, klopsiki z chrzanem podaje się razem z gotowaną rybą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !