Sposób przygotowania

Umyć filety, osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić, oprószyć pieprzem. Otoczyć w mące, jajku i bułce tartej, po czym podsmażyć filety z obu stron na rozgrzanym oleju. W tym samym czasie obrać marchewkę, pietruszkę i seler, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić na rozgrzany olej, chwilę podsmażyć, po czym dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego rozpuszczonego w pół szklanki przegotowanej wody.Dusić około godziny. Pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Kiedy warzywa będą już miękkie, zdjąć z ognia. W salaterce układać warstwami smażone filety, warzywa, filety, warzywa....

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    wygląda bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ooo dawno nie jadłam, trzeba zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !