Sposób przygotowania

Oskrobać marchew, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, jeśli marchew jest duża, to plasterki przekroić na pół. Kalafior umyć, okroić na jak najmniejsze różyczki. Fasolę umyć, obrać łyko, odciąć końce, przekroić na ćwiartki. Kostkę rosołową rozpuścić w pół litra wody, zagotować, potem dodać obrane warzywa i nie rozmrożony groch. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min. odcedzić. Formę do pasztetów nasmarować masłem. Jajka rozbić z mlekiem i śmietaną, dodaćsól, pieprz do smaku, wsypać mąkęziemniaczaną i wymieszać. Kawałki ugotowanych jarzyn ułożyć w formie, zalać masą jajeczną. Formę przykryćfolią aluminiową. Piec ok 40-45 min w 200 st. Jeszcze ciepły pasztet wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !