Sposób przygotowania

Buraki umyć obrać ze skórki, pokroić w krążki. Czosnek. marchew, pietruszkę obrać dodać do buraków, zalać przegotowaną letnią wodą ,na górę dodać skórkę z chleba przykryć lnianą ściereczką. Kisić w szklanym naczyniu lub w specjalnym pojemniku tupperware. Naczynia postawić w ciepłym miejscu do momentu zakiszenia. Następnie kwas przecedzić i zlać do butelki. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    też taki robię, zawsze się sprawdza
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    muszę taki zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    przydatny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    a do czego się go używa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    cooleczka do barszczu, a niektórzy lubią go pić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    przyznam, że się nie spotkałam z czymś takim
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    coś nowego
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo dobry taki barszczyk , muszę znowu zakisić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    na takim zakwasie barszczyk jest rewelacyjny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    też taki robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ao_12

    muszę wypróbować, zawsze robiłam barszcz bez kwasu buraczanego, czas na zmiany ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !