Sposób przygotowania

mąkę wymieszać z sodą, posiekać z margaryna, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. podzielić je na 3 części. trzy identyczne formy posmarować margaryna, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do nich cienko ciasto. na jedna cześć ciasta wylać gorącą polewę orzechowa( wszystkie składniki na polewę zagotować w garnuszku). wszystkie placki upiec( 175 stopni ok 20 min. ). ugotować budyń (zużyć ok 320 ml mleka), ostudzić. wstawić puszkę z mlekiem do garnka z woda i gotować ok 3 h. tak otrzymany karmel przestudzić. na jeden upieczony i wystudzony placek nałożyć budyń, przykryć drugim wysmarowanym karmelem, nakryć plackiem z polewą orzechowa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    świetne zdjęcie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moze na sylwestra wart upiec
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajnc ciasto lubei orzechy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !