Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Śliwki sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórek, wypestkować. Włożyć do garnka, podlać 5 łyżkami wody, posypać cukrem i gotować kilka minut. Śliwki od razu wymieszać z makaronem. Podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    nigdy nie jadłam makaronu ze śliwkami - wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !