Sposób przygotowania

Wyjmujemy mięso z rosołu i kroimy je na kawałki. Żelatynę w ilości podanej na opakowaniu, w zależności od tego, jaką porcją rosołu zalewamy galaretkę, namaczamy w zimniej, przegotowanej wodzie. Gdy napęcznieje, zalewamy ją gorącym rosołem i rozpuszczamy, energicznie mieszając.
Do mięsa dodajemy pokrojoną marchewkę i groszek a kto lubi i kukurydzę. Na dnie naczynia układamy pokrojone jajko na twardo, układamy mięso z warzywami i zalewamy rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Studzimy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Podajemy z sokiem z cytryny lub jakimiś warzywami w zalewie octowej, np. sałatką szwedzką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pięknie to Pani zrobiła ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zawsze robię mniejsze porcje, osobno dla każdego, ale tak też fajnie wygląda
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowicie to wygląda.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Świetna alternatywa dla chyba niezbyt zdrowych nóżek! Na taką galaretkę to nawet bym się skusiła :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie widziałem jeszcze tak dużej galarety :o) z reguły przelewam do małych kubeczków lub salaterek aby szybciej zastygła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ja mam " żarłoczną rodzinę"- taka porcja jest w sam raz, pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię taką galaretę jest bardziej delikatna niż z wieprzowiny.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobra galareta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !