Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
cukier brązowy 0,5 szklanki
płynny miód 0,5 szklanki
mąka 2,5 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki

Masło z cukrem utrzyj mikserem na puszysty krem. dodaj pozostałe skladniki i zagniec ciasto. jesli jest bardzo klejace dosyp wiecej mąki. Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki
na 30 min. Ciasto cienko rozwałkuj na stolnicy, w razie potzreby podsypując mąką. Wytnij foremkami pierniki. ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C
na 8- 10 minut. po wyjęciu z pieca pierniczki są miękkie - twardnieją w miarę stygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak