Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, po jednym żółtku, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem, połączyć z jajkami, ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem, piec 30 min w 180*C
masa truskawkowa: owoce zmiksować i podgrzać, wsypać galaretki truskawkowe i 2-3 łyżki cukru, podgrzewać, dokładnie wymieszać.
Masa serowa: galaretki( smak dowolny) rozpuścić w 2 szklankach wody, odstawić do stężenia, wymieszać z serkami homo.
Masa kawowa: mleko zagotować, rozpuścić w nim cappuccino, włożyć do lodówki, dodać śmietanę, ubić na sztywno. żelatynę rozpuścić i dodać do masy.

Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, ostudzoną masę wylać na biszkopt, następnie na wierzch masę serową, na serową położyć drugi biszkopt, na biszkopt masa kawowa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !