Sposób przygotowania

Pomarańcze umyj ciepłą bieżącą wodą a następnie sparz wrzątkiem ok. 30 sekund. Z jednej lub dwóch pomarańczy zetrzeć skórkę pomarańczową tak aby było ok. 2 -3 łyżek. Z jednej zaś pomarańczy wycisnąć sok też aby było 2-3 łyżki. Następnie mąkę wymieszać z cukrem i kilkoma kroplami esencji. Dodać skórką pomarańczową, masło, żółtko oraz sok z pomarańczy. Następnie szybko zagnieść ciasto i schładzać je ok. godzinki. Ciasto wyjąć rozwałkować i wycinać z ciasta dowolne kształty. Piec w piekarniku ok. 10 minut. Wystudzone posmarować lukrem (cukier puder + woda) i posypać słupkami zrobionymi z migdałów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    robie podobne, tez bardzo dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyglądają wyśmienicie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Apetyczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie ciasteczka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    już czuję ten zapach
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !