Sposób przygotowania

Ugotować rosół, następnie do garnka wlać około 1 L rosołu, wsypać około 10 dag rodzynków, wlać wyciśnięty sok z 2 lub 3 cytryn, wsypać około pół szklanki cukru
do osobnego pojemnika wlać około 1 szklankę śmietanki, 3 żółtka, 3 łyżki mąki, dobrze rozmieszać aby nie było grudek
Do rosołu wlać około pół szklanki zimnej wody, wtedy przez sitko powoli lać do garnka rozrobioną mąkę, intensywnie mieszając by nie było grudek i się nie przepaliło. Zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem ewentualnie sokiem z cytryny. Smak musi być słodko- kwaśny. Tym sosem polać wcześniej ugotowany ryż
Bardzo smaczne POLECAM

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    u na s całkiem niedaleko od Kaszub mówimy potrawka,bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący ten kaszubski specjał !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Faktycznie frykasy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta11

    na pewno bardzo smmaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    swietne danie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !