Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy do napęcznienia najlepiej zrobić to wcześniej zanim zabierzemy się do pieczenia. Śliwę i morele kroimy w drobniutką kosteczkę lub jak ktoś woli może je zmielić. Jaja 10 sztuk oddzielamy żółtka o białek, i ubijamy białka na sztywną pianę po czym dodajemy cukier kryształ i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia. Gdy piana jest już gotowa dodajemy żółtka i dokładnie je mieszamy z pianą po czy dodajemy wymieszaną mąkę pszenną i mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia, sodę zmielone orzechy (mogą być grubo i mogą być drobno zmielone), kawę mieloną i dokładnie mieszamy na koniec dodajemy wszystkie bakalie i wylewamy ciasto na trzy blaszki. Ciasto pieczemy w temp.180 C przez około 20 min.
Upieczone ciasto będzie wilgotne ponieważ odpowiednią wilgotność zapewnią mu bakalie.
Masa:
6 jaj dobrze wyparzonych wbijamy do miski i ubijamy je na wrzątkiem. Dodajemy do mich cukier puder oraz cukier waniliowy i ubijamy aż całkowicie się rozpuści i powstanie gęsty krem. na koniec do jeszcze ciepłego kremu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się jej.Masło miksujemy i dodajemy do niego wystudzony krem dokładnie miksujemy na koniec dodajemy spirytus masa gotowa możemy przekładać ciasto, a dekorację pozostawiam państwa wyobraźni życzę smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !