Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę.Połączyć z masłem i żółtkami i solą.Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto.Odstawić na 30 min. trzymać pod przykryciem.
Grzyby namoczyć przez noc.Odlać wodę. Wlać czystą wodę i gotować przez ok 10 min.Odcedzić.Pozostałą wodę można wykorzystać do bigosu.Grzybki posiekać, dodać posiekaną cebulkę i wszystko podsmażyć.następnie dodać 1 jajko oraz 1 łyżkę bułki tartej.
Odrywać kawałki ciasto,rozwałkować w prostokąt.Kroić w małe kwadraciki.Nakładać ostudzony farsz.Zlepiać w trójkąt ,następnie dwoma rogami od najdłuższego boku połączyć ze sobą.Tak przygotowane uszka gotować w osolonej wodzie przez ok 3-4 minuty.
Podawać z barszczem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Najlepsze uszka jakie można sobie wyobrazić!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    najlepsze danie na święta:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    moja mama zawsze robi je na święta, są pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ładne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super na święta !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !