Sposób przygotowania

Żółka utrzeć z cukrem i margaryną na jednolitą masę. Następnie dodać przyprawę do piernika wymieszaną z wodą, mąkę, kakao, sodę i całość dokładnie wymieszać. W celu poprawienia walorów smakowych do ciasta piernikowego można dodać bakalie. Na koniec dodać białka ubite na pianę i całość delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wstawić do piekarnika - piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Wystudzone ciasto można posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać siekanymi orzechami włoskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    emilia11

    spróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pysznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię piernika
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ?wi?tecznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny,lubię piernik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha pierniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !