Sposób przygotowania

Z jajek, czterech łyżek cukru, mąki, oleju i proszku do pieczenia upiec biszkopt. Jabłka obrać i rozgotować w rondelku, dodać pozostały cukier i galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać. Połowę masy jabłkowej wyłożyć na upieczony biszkopt, rozsmarować, na jednym brzegu wyłożyć w jednej linii dżem i zwinąć ciasto w rulon, włożyć do lodówki. Śmietanę ubić, dodać rozpuszczoną wiśniową galaretkę i skórkę z pomarańczy. Roladę pokroić na krążki, pokrojoną roladą obłożyć dno i brzegi miski, napełnić pozostałą masą jabłkową, wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć plastrami rolady, włożyć do lodówki. Przed podaniem wyłożyć na talerzyk, udekorować no czekoladą, kokosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super wygląda!! Dodaje do mojej listy do spróbowania!
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie wygląda!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Sliczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    niezwykle pomysłowy;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bombowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczny pomysł na coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !