Sposób przygotowania

piers z kurczaka gotujemy ok pol godziny razem z marchewkami i porem - wywar doprawiamy pieprzem w ziarenkach i lyzeczka soli. Gdy przestygnie to przepuszczamy przez maszynke razem z warzywami, oraz cebulą przesmażoną na sporej ilosci margaryny. dodajemy 2 jaka, doprawiamy do smaku i mieszamy dokladnie. Boczek dzien wczesniej naciewramy obranym i przecisnietym czosnkiem z alej palki zmieszanym z solą, pieprzem i majerankiem. Następnie boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym. Pamietajmy aby sznurki ktorymi zwiazemy boczek zdjac dopiero jak mieso bedzie calkowicie zimne, najlepiej na drugi dzien, aby nie ryzykowac ze mieso sie rozwali.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !