Sposób przygotowania

Soczewicę namoczyć na kilka godzin. Ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić, Cebulkę przyrumienić na tłuszczu i zmielić razem z soczewicą. Wymieszać z przyprawami.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.

Wałkować cienko i wykrawać szklanką krążki, Lepić pierożki i gotować we wrzątku..Podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam ale zapowiadają sie ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    oj kuszą:) będę robiła w najbliższym czasie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetny farsz.A do pierogów nie dodawałam nigdy proszku do pieczenia.Są bardziej puszyste?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    robię często bo bardzo lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !