Sposób przygotowania

Gotuję najpierw wywar z włoszczyzny, z dodatkiem soli, przypieczonej cebulki, liścia laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu. To musi się trochę pogotować, żeby wywar nabrał mocy. Po 20-25 minutach wrzucamy kawałki ryby, gotujemy 15-20 minut. Potem wyjmujemy rybę i warzywa oprócz marchewki, którą ja kroję w drobne kawałki. Wsypujemy kaszkę mannę, około pół szklanki, dokładnie mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotujemy kilka minut, aż kaszka zmięknie.Wrzucamy obrane kawałki ryby i zupa gotowa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię rybną zupkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    właśnie znalazłam przepis na dobrą zupę rybną , mój mąż jest wędkarzem i czasem przynosi ryby które tyko nadają się na zupę
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jeszcze takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !