Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem. Żółtka roztrzepać ze śmietaną i dodać do nich roztarte drożdże. Do miski przesiać mąkę, obłożyć płatkami masła, dodać cukier wanilinowy oraz drożdże i żółtka wymieszane ze śmietaną. Siekać nożem a następnie szybko zanieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda ciekawie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Ładne to zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    dro?d?owe... uwielbiam zapach ciasta drozdzowego...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !