Sposób przygotowania

Masło utrzeć z solą czosnkową i rozmarynem. Schab zanurzyć na 3 minuty we wrzątku, wyjąć i naciąć kieszeń.Schab napełniać na przemian suszonymi morelami i kawałkami masła.Otwór spiąć wykałaczkami.Mięso oprószyć solą , kminkiem,papryką. Umieścić w formie i piec 90 minut podlewając wodą.Konfiturę podgrzać doprawić kminkiem i papryką . Posmarować mięso , posypać migdałami i jeszcze wstawić do piekarnika na 15 minut.Zmiksować morele , przecedzić wywar z pieczonego mięsa. Wymieszać zmiksowane morele z wywarem doprawić do smaku . Podawać na półmisku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    fdajny przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Ładnie wygląda i napewno dobrze smakuje:-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !