Sposób przygotowania

Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec w 180 stopniach ok 15 minut. Do jogurtu dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i schłodzić. Gdy jogurt lekko zgęstnieje, dolać ubitą na sztywno śmietanę. Upieczone ciasto skropić wodą, wyłożyć na nie krem, rozsmarować i zwinąć w rulon.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe jak smakują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !