Sposób przygotowania

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i jedną łyżkę mielonej kawy, wymieszać. Ciasto przelać do formy i piec 20 minut w temperaturze 190 stopni. Na ostudzone ciasto rozsmarować lody śmietankowe wymieszane z łyżka kawy, zwinąć ciasto w roladę. Włożyć na chwilę do zamrażalnika i podawać zaraz po schłodzeniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tak pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !