Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazura do tarty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 łyżeczki
woda 100 ml
sok z cytryny 1 łyżka
dżem morelowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Glazura do tarty

Do rondelka włożyć dżem, wlać wodę i sok z cytryny, zmiksować. Dżem podgrzać na małym ogniu i ciągle mieszając wsypać cukier, gotować aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.10.2012 18:48
fajna
Motorek 03.07.2012 17:16
pycha
mehia 23.02.2011 15:13
extra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak